Олеся Франкив





           моб.тел: 063-360-80-85
             e-mail: o.frankiv@gmail.com
Календарь
«  Июль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 75
...
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Блог

Главная » 2012 » Июль » 1 » На хвилях Світязя...
3:04 AM
На хвилях Світязя...
Буковинське віче
№26(2188), п`ятниця, 29 червня 2012 року

"На хвилях Світязя"


     Вже четвертий рік поспіль на Волині талановита молодь з України, Росії, Білорусії, Польщі, Словаччини, Німеччини, Болгарії, Франції та США збирається в рамках міжнародного студентського фестивалю естрадної пісні «На хвилях Світязя» задля відродження, розвитку, популяризації сучасної естрадної пісні та музики, налагодження творчих, культурно-мистецьких зв'язків із ВНЗ України та світу.
    Фестиваль «На хвилях Світязя» відбувся за підтримки голови обласної державної адміністрації Б.П. Клімчука, голови Наглядової ради ВНУ ім. Лесі Українки І. П. Палиці та Луцького міського голови М.Я. Романюка.
   Після участі в цьому конкурсі в мене виникло бажання поділитися враженнями, адже не кожен конкурс залишає після себе позитивні емоції. Так от, найперше, що скажу – конкурс був дійсно вражаючим! Почнемо з того, що фестиваль відбувався на березі найглибшого озера в Україні – Світязь. Цього року його учасниками стали студенти з України та Білорусії. Кожен учасник виступив на високому, на професійному рівні, продемонстрував свій не тільки вокальний, а й артистичний талант. Чесно кажучи, я навіть не уявляю, на скільки важко було членам журі визначати кращого серед рівних. Тому і. напевно, цього року «Гран-прі» не присудили нікому.
    Але тим не менш, третю премію завоювали Юлія Бражук (Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв), Тетяна Грицак (Волинський національний університет ім. Лесі Українки) та Ярослав Озеряник (Київський педагогічний університет культури і мистецтв).
   Другу премію розділили Віталій Бойченко (Національний університет «Одеська юридична академія») та Дарина Лаврентьєва (Білоруський національний університет культури і мистецтв).
    Ну і почесне перше місце було присуджено Вікторії Федорчук (Волинський національний університет ім. Лесі Українки) та мені – Олесі Франків (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича).
    Високу виконавчу майстерність продемонстрували талановиті студенти Олександр Балакан (Національний університет «Одеська юридична академія»), Анастасія Верш (Національний університет «Одеська юридична академія»), Петро Загодіренко (Національний університет «Одеська юридична академія»), Мар'яна Маркусенко (Волинський національний університет ім. Лесі Українки), Вікторія Родько (Полтавський національний технічний університет) та Діана Шатарська (Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника). Можливо, їм цього разу пощастило трішечки менше, ніж тим учасникам, що стали переможцями, але, як на мене, кожен з учасників залишив свій слід в серцях не тільки глядачів і самих конкурсантів, а й в серцях журі.
    Завдячуючи організаторам фестивалю, всі учасники були нагороджені цінними подарунками, а я в свою чергу – безкоштовною путівкою в Угорщину. Будапешт від автора проекту фестивалю «На хвилях Світязя» – В. Іваницького.
    Хочеться зазначити, що впродовж конкурсних днів атмосфера між студентами була надзвичайно дружня, всі один одного підтримували, один одному допомагали, вболівали. Після кожного виступу було напрочуд помітно цю підтримку. Тому, напевно, завдяки щирим посмішкам та відкритим серцям учасників я завоювала «Приз глядацьких симпатій», за що безмежно вдячна!
    Хочеться, звісно, висловити подяку і членам журі фестивалю: А. М. Гордійчуку – декану інституту мистецтв, заслуженому діячу мистецтв України, професору Волинського національного університету ім. Лесі Українки, В. А. Чепелюку – народному артисту України, професору Волинського національного університету ім. Лесі Українки, В.Г. Виткалову – професору Рівненського державного гуманітарного університету, В. В. Бортновському – професору Білоруського державного університету культури і мистецтв, І. Я. Коцану – ректору Волинського національного університету ім. Лесі Українки, та Б. М. Бенюку – народному артистові України за справедливе оцінювання, об'єктивність та професіоналізм.
     Не можу не подякувати і оргкомітету фестивалю: І. Я. Коцану – ректору Волинського національного університету ім. Лесі Українки, О. І. Курилюку – заступнику Луцького міського голови, І.М. Констанкевичу – проректору з навчально-виховної роботи Волинського національного університету ім. Лесі Українки, та директору фестивалю – С.М. Кравчуку – директору Центру культури та дозвілля Волинського національного університету ім. Лесі Українки, тому що організація була на найвищому рівні. Про учасників піклувалися, наче про власних дітей. Нам була організована екскурсія до музею-садиби Лесі Українки, ми потрапили на арт-шоу «Ніч у Луцькому замку», мали змогу відпочити на Шацьких озерах, а на урочистому відкритті фестивалю «На хвилях Світязя» нас вітала відома група «Друга ріка», тобто все було продумано до дрібниць.
    І звичайно низький уклін і щире спасибі звукооператору конкурсу Всеволоду Лазуці за професіоналізм, справедливість, щирість та людяність. На жаль, звукооператорам відводять невелику роль в конкурсах, та, як на мою думку, від них залежить половина успіху виконавця. А Всеволод Лазука ще раз підтвердив мою думку. Тому від імені всіх учасників я хочу ще раз йому подякувати!
    Фестиваль-конкурс на «На хвилях Світязя» є одним з кращих в Україні, а й, можливо, за її межами. Тому бажаю всім цим прекрасним людям, що мають відношення до створення і організації конкурсу, в тому числі і персоналу спортивно-оздоровчого табору «Гарт» Волинського національного університету ім. Лесі Українки, міцного здоров'я, наснаги, терпіння та успіху! І нехай фестиваль «На хвилях Світязя» процвітає й надалі!

Олеся ФРАНКІВ,
студентка ЧНУ ім. Ю. Федьковича
Просмотров: 587 | Добавил: Olesia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: